ادعای مطرح شده مبنی بر دخالت ایران در انفجارهای گرجستان، هند و تایلند سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد که مهمانپرست این اتفاقات را جریانی سازماندهی شده خواند که با ادعای مقامات آمریکایی در خصوص ترور سفیر عربستان در واشنگتن آغاز و پس از آن ادعا شد که این قضیه در آذربایجان دنبال میشود و در پی آن حوادث دهلی، گرجستان و تایلند رخ داد که اینها نشانگر یک سلسله تحرکاتی است که میتواند به هم مرتبط باشد و نشان از سناریویی است که هدف اصلی آن متهم کردن کشور ما به فعالیتهای تروریستی و در راستای تخریب چهره جمهوری اسلامی است.
مهمانپرست با بیان اینکه نقش صهیونیستها کاملاً در این سناریو روشن است، گفت: صهیونیستهایی که متهم به ترور دانشمندان هستهای ما هستند برای فرار از این اتهام دست به اتهام زنی علیه کشور ما و ایجاد حوادثی در کشورهای مختلف زدند تا صحنه سیاسی را نسبت به خود تغییر دهند.
وی ادامه داد: منافقین که در شرایط سختی به سر میبرند و اخراجشان از عراق آنها را دچار مشکلات جدی کرده به عناصر رژیم صهیونیستی تبدیل شدهاند تا به ملت ما ضربه وارد کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اقدامات جنایتکارانه گروهک تروریستی منافقین علیه ملت ایران و عراق، خاطر نشان کرد: ارتباط و هماهنگی و انگیزه زیادی بین منافقین و صهیونیستها برای ضربه زدن به کشور ما و معرفی چهرهای منفی از ایران در بین ملتهای منطقه وجود دارد.
به گفته وی تحقیقات باید ادامه یابد تا عناصری که توسط رژیم صهیونیستی این داستانها را طراحی و دنبال کردند، شناسایی شوند.
مهمانپرست با بیان اینکه ما به هیچ وجه ترور را به هیچ شکل آن تائید نمیکنیم، افزود: باید جریان بینالمللی برای ریشه کن کردن تروریسم به وجود آید. ما در این زمینه پیشقدم بودیم و خواهان موج عظیم بینالمللی برای مقابله با تروریسم بینالمللی هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان رژیم صهیونیستی را سمبل اقدامات تروریستی در دنیا خواند و افزود: غربیها با حمایت از این رژیم و گروههای تروریستی و پناه دادن و اجازه دادن به آنها برای تحرک و فعالیت در کشورهایشان، متهم اصلی در این زمینه هستند.
وی تصریح کرد: کشورهای منطقه باید با هوشیاری با این توطئهها مقابله کنند.
مهمانپرست با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال تخریب روابط خوب ایران با کشورهای منطقه است و حاضر است برای این کار دست به هر اقدامی بزند، گفت: ما آمادگی خود را برای همکاری با تایلند اعلام کردیم تا تحقیقات لازم به عمل آید و ریشه و عواملی که در این اقدامات دست داشتند، شناسایی شود.
پهلو گرفتن ناوهای ایرانی در سوریه و عبور آنها از کانال سوئز سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و مهمانپرست در این باره گفت تحرک نیروی دریایی کشور ما و در آبهای بینالمللی جزو حقوق آنها است و نباید حساسیت خاصی ایجاد کند. این توانایی و اقتدار کشور ما را ثابت میکند.
مهمانپرست با اعلام آمادگی ایران برای برقراری امنیت در منطقه و همکاریهای نظامی با کشورهای منطقه، خاطرنشان کرد: حرکت ناوهای ایرانی و عبور از سوئز و پهلو گرفتن در بنادر سوریه، برنامهای از قبل تعیین شده بود و طبق برنامه کار انجام شد و نباید حساسیت ایجاد کند چراکه جزو حقوق ماست و نیروی دریایی ما با اقتدار کامل در آبهای منطقهای و بینالمللی با هر ناامنی مقابله میکند.
وی در خصوص آزادی 7 مهندس ایرانی ربوده شده در سوریه با بیان اینکه خبری مبنی بر آزادی این افراد دریافت نکردیم، گفت: تلاشهای زیادی صورت میگیرد تا از طریق مقامات سوریه در کشورهایی که میتوانند در این زمینه کمک کنند، این افراد هر چه زودتر آزاد و به کشور بازگردند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره انتخابات مجلس نهم با بیان اینکه هر چقدر میزان مشارکت مردم در این انتخابات بیشتر باشد، دستگاه سیاست خارجی با اقتدار بیشتری میتواند اهداف سیاست خارجی را دنبال کند، اظهار داشت: مردم ما باید شرایط حساس منطقهای و بینالمللی و با احساس مسئولیتی که دارند با عشق و علاقه به نظام و با حضور در صحنههای مختلف به ویژه 22 بهمن امسال، این میزان مسئولیت پذیری خود را به نمایش گذاشت و بار دیگر در انتخابات مجلس با حضور گسترده خود حمایت قاطع از نظام و مشارکت در تعیین سرنوشت کشور را به نمایش میگذارد.
مهمانپرست به همکاری خوب مجلس هشتم و از جمله کمیسیون امنیت ملی با دستگاه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: مشورتها و همکاریهای خوبی صورت گرفت و امیدواریم در مجلس نهم با عزم و اراده نمایندگان و ملت برای حضور مؤثر در صحنههای مختلف به ویژه عرصههای بینالمللی، شاهد همکاری، هماهنگی و رایزنی بیشتر بین مجلس و دستگاه سیاست خارجی باشیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که شرایط منطقه تغییر کرده و وارد دوره حساسی از تاریخ شدیم؛ گفت: نقش جمهوری اسلامی و تحولات منطقه کاملاً تعیین کننده خواهد بود و احساس مسئولیتی که همه بخشهای کشور و ملت خواهند داشت باید متفاوت از گذشته باشد و مجلس با مسئولیت پذیری بیشتر و تحرک بالاتر، نقش مؤثری در این تحولات داشته باشد.
وی گفت: نمایندگان مجلس با همکاری با دستگاه سیاست خارجی میتوانند با کشورهای تازه استقلال یافته در منطقه همکاری کنند.
وی افزود: ما از اینکه مردم با حضور گسترده خود و دقتشان مجلسی را انتخاب کنند که در صحنههای بینالمللی همچون گذشته مؤثر و فعال باشد، استقبال میکنیم.
مهمانپرست درباره سرنوشت اتحادیه عرب که سؤال یکی از خبرنگاران بود، اظهار داشت: واقعیت این است که برخی کشورهای عضو اتحادیه عرب ممکن است اهدافی را دنبال کنند که خواسته کشورهای مخالف منافع جهان اسلام را تامین میکند. تصور این که فعال شدن این کشورها علیه یک کشور در بین خودشان مورد توجه جامعه بینالمللی قرار گیرد، تصوری اشتباه است و فتنهای است که توسط کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی طراحی شده و یک گام آن هدف قرار دادن یکی از اعضای اتحادیه عرب است و گام بعدی هدف قرار دادن بقیه اعضاء.
سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: رویهای که برخی کشورهای عضو اتحادیه عرب دنبال میکنند، ممکن است در آینده نسبت به خودشان دنبال و در نهایت منجر به فروپاشی اتحادیه شود و وحدت کشورهای اسلامی را هدف قرار دهد.
وی از رهبران این کشورها خواست به درایت و هوشمندی بیشتری را داشته باشند.
یکی از خبرنگاران از سخنگوی دستگاه دیپلماسی پرسید که چرا در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادرات نفت به فرانسه و انگلیس قطع شد، که وی در این باره اقدام اتحادیه اروپا را در تحریم نفتی ایران غیرمنطقی و بر خلاف منافع دو جانبه و روابط موجود بین ایران و اتحادیه اروپا برشمرد و گفت: به نظر میآید کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال فشارهای سیاسی مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی، وادار به حرکت در این مسیر شده است که در درجه اول این فشار متوجه مردم اروپا و شرکتهای اروپایی خواهد بود که در شرایط بسیار سختی قرار خواهند گرفت.
مهمانپرست به دعوت 6 سفیر اروپایی در تهران به وزارت خارجه اشاره کرد و گفت: در خصوص روابط تجاری و نفتی دو جانبه بحث و گفتوگو شد.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: اگر قرار باشد این روابط ادامه یابد، باید برخی موارد مورد توجه و تاکید قرار گیرد، از جمله تضمین پرداخت بهای نفت ما و قراردادهای بلندمدت و میان مدت با فاصلههای 3 تا 5 ساله و عدم لغو یکجانبه قرارداد به خرید نفت از ماست. به همان شکل که ما خود را متعهد به تامین انرژی مورد نیاز اروپا میدانیم آنها نیز باید خود را متعهد به تامین بهای نفت ما کنند.
وی افزود: کشورهای اروپایی باید خودشان تصمیم بگیرند چرا که آنها وارد مسیری شدند که نتیجه آن سختتر شدن وضعیت مردم خودشان خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: متاسفانه نقش انگلیس و فرانسه در انجام خصومتهای مختلف علیه کشور ما از همه پررنگتر و برجستهتر است و اگر انگلیس و فرانسه در صدر این مسئله قرار میگیرند به خاطر نوع رفتاری است که علیه ملت ما انجام دادند.
وی افزود: اگر رسانهها و مقامات غربی ادعا میکنند همکاری نفتی بین ما، انگلیس و فرانسه وجود نداشته مگر همکاری بانکی بین ایران و انگلیس وجود داشت که آنها عنوان کردند ما این همکاری را ادامه نمیدهیم.
سخنگوی وزارت خارجه موضوع غیر قابل تحمل برای آنها را در این دانست که یک ملت مستقل و مقتدر تصمیم میگیرد و آنچه منافعش را تامین میکند، دنبال میکند.
مهمانپرست ادامه داد: آنها باید متوجه باشند که از موضع برابر و با احترام متقابل باید با ملت ما صحبت و برخورد کنند و تصور وجود امپراطوریهای سابق و استعماری گذشته است و باید خودشان را آماده کنند با ملتهای مستقل و مقتدر برخورد برابر و محترمانه داشته باشند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره رفراندوم قانون اساسی در سوریه و انتخابات ریاست جمهوری در یمن خاطرنشان کرد: آنچه برای ما اهمیت دارد، احترام به نظر مردم در کشورهای منطقه است و اینکه نظر اکثریت مردم تامین شود و اکثریت مردم خواستههای خود را بیان و نقش خود را ایفا کنند.
نظرات شما عزیزان: